ertnews.gr

Τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης

17/12 09:54
Τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένει στις 11:30, στο υπουργείο Εξωτερικών, τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και της Παλαιστίνης, Ριάντ Μαλκί, στο πλαίσιο της 2ης τριμερούς υπουργικής συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης που διεξάγεται στην Αθήνα.

Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες οι τρεις υπουργοί και οι αντιπροσωπείες τους θα διερευνήσουν τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η ανανεώσιμη ενέργεια, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Οι εργασίες της τριμερούς θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας (13:00) και οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Κυπριακό. Με το πέρας των εργασιών, θα υιοθετηθεί Κοινό Ανακοινωθέν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Προηγουμένως, ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί διμερώς με τον κ. Χριστοδουλίδη, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό.

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου, με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών. Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και της μορφωτικής/ πολιτιστικής συνεργασίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version