Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στη σκιά του πολέμου – Τι συζήτησαν Δένδιας και Λαπίντ

Στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην διερεύνηση της τριμερούς συνεργασίας και με άλλες χώρες, επικεντρώθηκαν οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στη σκιά της ενεργειακής κρίσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος του Ισραήλ, διαμήνυσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ.

Στην ατζέντα της τριμερούς συνάντησης βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα, η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και το ενεργειακό ζήτημα.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την κατ’ ιδίαν συζήτησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ, νωρίτερα, στο πλαίσιο της τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter, συζήτησαν για τη στρατηγική σχέση και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς, καθώς επίσης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ, έστειλε μέσω Twitter το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος του Ισραήλ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, έγραψε πως συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με έμφαση στην ασφάλεια, στο εμπόριο και στην ενέργεια. Tόνισε πως συμφώνησαν ότι «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε αυτή τη συνεργασία προς όφελος του Ισραήλ, της Ελλάδας και της περιοχής συνολικά».

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος