Τουρκική προκλητικότητα: Ο Μηταράκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΓΣ του ΟΗΕ για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

Ακόμα ένα βήμα για τη διεθνοποίηση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Άγκυρα πραγματοποίησε η Αθήνα, με τον Νότη Μηταράκη να ενημερώνει τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το πρωτοφανές περιστατικό με τους 92 γυμνούς ανθρώπους στον Έβρο και να καλεί την Τουρκία να καταπολεμήσει τα δίκτυα της λαθρομετανάστευσης.

«Η Ελλάδα κάνει το καθήκον της. Δεν δέχεται όμως προσπάθειες εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, όπως είδαμε στην πρόσφατη γενική συνέλευση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Η Τουρκία, πρέπει να προστατέψει τα δικά της σύνορα και να παρέχει όπου απαιτείται διεθνή προστασία. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας κάνει λόγο για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών από την Ελλάδα και τη FRONTEX.

«Θεωρώ ότι είναι εντός του πεδίου της ειρηνευτικής δημοσιογραφίας να φέρνει στο φως της παγκόσμιας κοινής γνώμης την τραγωδία που υπέστησαν οι μετανάστες μεταναστών κατά την απάνθρωπη μεταχείρισή τους από την Ελλάδα σε συνεργασία με την FRONTEX στο Αιγαίο», είπε ο Φαχρετίν Αλτούν.

Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας βρίσκεται σε πλήρες αδιέδοξο διαμήνυσε ο αρμόδιος επίτροπος, ξεκαθαρίζοντας ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος εξαρτάται και από την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ. Επομένως, στη διαδικασία λήψης των σχετικών με την Τουρκία αποφάσεων εμπλέκεται και η Ελλάδα», επεσήμανε ο Όλιβερ Βάρχελι.

Τη στρατηγική σημασία του τριμερούς σχήματος με Ελλάδα και Κύπρο αναδεικνύει από την Άγκυρα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

«Ενώ διατηρούμε ισχυρές συνεργασίες με τους φίλους μας στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες του Κόλπου, οι δεσμοί μας με την Τουρκία έχουν επίσης στραφεί σε θετική κατεύθυνση», δηλώνει ο Μπεν Γκαντζ.

Συμφωνία μεταξύ των χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, προτείνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανία Λόρδος Όουεν, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

«Αν θέλετε σύντομα πετρέλαιο και αέριο στις χώρες σας θα πρέπει να καθίσετε μαζί και να ακολουθήσετε το Δίκαιο της Θάλασσας, το Διεθνές Δίκαιο», σημειώνει ο Λόρδος Όουεν.

Μήνυμα αποτροπής από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ενόψει και της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη με τις πανίσχυρες δυνάμεις της να κλείσει μια για πάντα τα στόματα που την απειλούν, την προσβάλλουν, την επιτιμούν και την υποτιμούν», τονίζει ο Στρατηγός

Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος