Τουρκικές προκλήσεις και μεταναστευτικό στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Array

Συνεδριάζει, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων.

Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αναμένεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας να ενημερώσει αναλυτικά για τις εξελίξεις στη Λιβύη και τις επαφές που είχε στην Αίγυπτο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα τονίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα παρουσιάσει την κατάσταση στο μεταναστευτικό τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός χθες Τρίτη (11/10) από την Έδεσσα διεμήνυσε ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν απειλείται από κανέναν, διότι ενισχύσαμε την άμυνα μας και θωρακίσαμε τις συμμαχίες μας και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο πορευόμαστε στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Την ίδια ώρα, με νέες απειλές επανήλθε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα θέλει σύγκρουση, αφού έχει στρατό στα νησιά και αυτό θα απαντηθεί από εμάς». Σε αντίστοιχο μοτίβο κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, καλώντας την Αθήνα να λογικευτεί και να μην αγνοήσει την κατάσταση που συμβαίνει στην Ουκρανία.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος