Τόσκας: Δεν είχε πυροδοτικό μηχανισμό το πακέτο-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σε Βερολίνο, Παρίσι και Αθήνα για τις δύο αποστολές των τρομοπακέτων. Το πρωί της Παρασκευής, ο Βασίλης Κικίλιας είχε συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωσταντίνο Τσουβάλα και στη συνέχεια με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Όπως επιβεβαίωσε ο Νίκος Τόσκας τα δέματα που εστάλησαν από την Ελλάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι περιείχαν μικροποσότητες πυρίτιδας και όχι πυροδοτικό μηχανισμό.

Μετά τις συναντήσεις, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε, χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ ο κ. Τόσκας είπε ότι η συνομιλία ήταν σε πολύ καλό κλίμα, αλλά και αυτός αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες.

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μικροποσότητες πυρίτιδας και όχι πυροδοτικό μηχανισμό περιείχαν τα δέματα που εστάλησαν από την Ελλάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Στενή συνεργασία της Ελλάδας τόσο με τις γερμανικές όσο και τις γαλλικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις και για άλλα πακέτα, χωρίς όμως να αποκλείεται, γι΄αυτό και υπάρχει συναγερμός.

Σε ότι αφορά στη διαδρομή που ακολουθήθηκε φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο χρηματοκιβώτιο που χρησιμοποιήθηκε, όχι όμως από το κέντρο της Αθήνας όπως είχε αρχικά ειπωθεί. Στη συνέχεια Τόσκας: Δεν είχε πυροδοτικό μηχανισμό το πακέτο-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (video)τα δέματα έφτασαν στο Κέντρο Διαλογής στο Κρυονέρι και ακολούθως στο αεροδρόμιο. Μεγάλο ερώτημα παραμένει πώς κατάφεραν τα δέματα και πέρασαν τον έλεγχο και δεν εντοπίστηκαν από τα τελευταίας γενιάς μηχανήματα τα οποία είχαν τοποθετηθεί τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, και στους δύο φακέλους υπήρχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας, δεν υπήρχε συνδεσμολογία ή πυροκροτητής.

Στην άτυπη ενημέρωση που είχαν οι αστυνομικοί συντάκτες από τον Νίκο Τόσκα, ο υπουργός έκανε λόγο για ουρές της τρομοκρατίας αποκλείοντας τον όρο νέο-τρομοκρατία.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήταν από χτες το μεσημέρι μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου έλεγξαν σχολαστικά μαζί με τους υπαλλήλους της εταιρείας που έχει την ευθύνη των υπερσύγχρονων μηχανημάτων ελέγχου κάθε καταγραφή, που έγινε το επίμαχο διάστημα, χωρίς να υπάρξει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα.

Στοιχεία για τη διαδρομή του εκρηκτικού φακέλου προς το γερμανικό ΥπΟικ (video)

Τη λύπη του για τον τραυματισμό της εργαζόμενης στα γραφεία του ΔΝΤ εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως σημείωσε, έχουμε δύο φακέλους με εκρηκτικά, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Ελλάδα σε δύο ευρωπαϊκές χώρες και ο ένας εξερράγη. «Αυτό δείχνει το έλλειμμα ασφάλειας που υπάρχει στη χώρα. Έχω πει ότι εκεί που δεν υπάρχει ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία και η ελευθερία είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας», ανέφερε και τόνισε ότι και ως πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν θέλει να κάνει σχόλιο την ώρα που η έρευνα των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη. «Όμως, πρέπει να γίνουν πολλά και περιμένουμε να τα δούμε να γίνονται», πρόσθεσε.

«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα» τονίζει η ΝΔ.

Ο «Β. Κικίλιας» εμφανίζεται ως αποστολέας στο παγιδευμένο πακέτο προς ΔΝΤ (video)

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως επιβάλλεται να αποδοθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη. «Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δύο πακέτα – βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε: Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος