Διαμαρτυρία του ρωσικού ΥΠΕΞ προς τον Έλληνα πρέσβη – Φιλικό κλίμα (video)

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, για να εκφράσει -σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣ- την έντονη διαμαρτυρία του για τις τελευταίες δηλώσεις της Αθήνας μετά την απέλαση των δυο ρώσων διπλωματών. Πάντως, ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι έγινε μια φιλική συζήτηση, προς την κατεύθυνση αποκλιμάκωσης της έντασης, και δεν ανακοινώθηκαν ρωσικά αντίμετρα.

Νέα παρέμβαση κάνει σήμερα με Tweet ο ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ, χαρακτηρίζει απογοητευτική την ελληνική στάση και υποστηρίζει ότι η κα Ζαχάροβα ήταν σωστές και ισορροπημένες και ότι η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν υπερβολική.

Χθες η Αθήνα έστειλε διπλό μήνυμα, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα στις ελληνορωσικές σχέσεις, που κατέληξε με την ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων προχθές μεταξύ των δυο υπουργείων Εξωτερικών αλλά και την γνωστοποίηση της αναβολής της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθηνα το φθινόπωρο.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους κορυφαίους Ρώσους διπλωμάτες ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ε.Ε., Βλαντίμιρ Τσιζωφ που γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα και την περιοχή, μιλώντας στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης των Ρώσων διπλωματών εξέφρασε την ελπίδα ότι η ψυχρότητα των τελευταίων ημέρων στις ελληνορωσικές σχέσεις θα είναι μάλλον σύντομη.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Μελέτης, Κώστας Λασκαράτος

Σχετική είδηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος