Tο παράσημο του Μεγαλόσταυρου απένειμε η Κ. Σακελλαροπούλου στον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη

Σύνοψη
  • «Σε αναγνώριση της πολύχρονης και πολυσχιδούς προσφοράς στην πατρίδα, τόσο στον τομέα της άμυνας, όσο και στον τομέα του πολιτισμού», τιμήθηκε με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου ο Π. Λασκαρίδης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη, «σε αναγνώριση της πολύχρονης και πολυσχιδούς προσφοράς στην πατρίδα, τόσο στον τομέα της άμυνας, όσο και στον τομέα του πολιτισμού, με τις ιδιαίτερες δράσεις του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, για την προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων, της ιστορικής γνώσης, της ναυτικής έρευνας, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σύνδεση της παράδοσης με την καινοτομία».

«Παράλληλα, κύριε Ναύαρχε, σας τιμάμε για τη μέριμνα που επιδεικνύετε προς το κοινωνικό σύνολο, μέσω της ενεργού συμμετοχής σας στην κοινότητα», τόνισε κατά την προσφώνησή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από την πλευρά του ο κ. Λασκαρίδης ανέφερε ότι η βράβευση είναι και υπενθύμιση της υποχρέωσης του προς την πατρίδα «Όσο έχω δυνάμεις θα προσφέρω στην πατρίδα», τόνισε.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη «διαρκή προσφορά του στο Πολεμικό Ναυτικό. «Ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών, οι οποίοι στήριξαν το έθνος μας σε κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας, είστε κι εσείς ένας από τους ένθερμους πατριώτες που συμβάλλετε στην ασφάλεια της πατρίδας, ενισχύοντας την αποτρεπτική ικανότητα του Ναυτικού μας. Το παράσημο αυτό είναι η έκφραση της ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για την πολύτιμη συνεισφορά σας στο κοινό καλό», πρόσθεσε.

Η ειδική τελετή έγινε παρουσία του Προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Άμυνας.

Ρεπορτάζ; Κατερίνα Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος