To ΜέΡΑ25 για τα εργασιακά ζητήματα

“Η Ελλάδα 2.0 που «οραματίζεται» ο κ. Μητσοτάκης θα έχει εργασιακά δικαιώματα στο απόλυτο μηδέν”, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ακολούθως ο κ. Kριθαρίδης επισημαίνει: “Φαίνεται πως στο σχέδιο της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την «Ελλάδα 2.0» τα εργασιακά δικαιώματα θα βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν. Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς, αν διαβάσει τις διαρροές στον τύπο για τον εργασιακό οδοστρωτήρα που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω κιόλας πανδημίας.

Περαιτέρω απορρύθμιση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αποψίλωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει μετά από μια δεκαετία μνημονιακών μέτρων από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, κατάργηση 8ώρου, δουλειά ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, απλήρωτες και περισσότερες υπερωρίες, ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.

Αλήθεια σε ποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μητσοτάκη το 8ώρο «μετεξελίσσεται» σε 10ωρο αντί για 6ωρο;

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην διανοηθεί καν να φέρει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα. Πρόκειται για πλήρη απορρύθμιση και για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα και ζούγκλας, όχι για μια μεταρρύθμιση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος