To KKE για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Ανατολική Αττική

Σε σχολιασμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Αττική, προχώρησε το ΚΚΕ με ανακοίνωση της Τ.Ο. Μεσογείων-Λαυρεωτικής του κόμματος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στην Ανατολική Αττική για να διαφημίσει (για ακόμα μια φορά) “μεγάλα έργα” κι “επενδύσεις”, ωστόσο σε αυτά τα “μεγάλα έργα” δεν χωρούν (για μια ακόμη φορά) οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Δεν χωράει η προστασία της υγείας, με τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να είναι ξεπερασμένες και υποστελεχωμένες και με το αίτημα για δημιουργία δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική να παραπέμπεται για μια ακόμη φορά στις “ελληνικές καλένδες”.
Δεν χωράει η παιδεία και η σχολική στέγη, με την Ανατολική Αττική να είναι “πρωταθλήτρια” στις αίθουσες κοντέινερ.

Δεν χωράει η πολιτική προστασία, με την περιοχή να είναι διαρκώς εκτεθειμένη σε φωτιές και πλημμύρες, με ελάχιστα μέτρα αντιπυρικής προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Δεν χωράει η ποιότητα ζωής, με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής να πίνουν νερό από χιλιόμετρα δικτύου αμιαντοσωλήνων και να στερούνται εν έτει 2022 -παρά τις εξαγγελίες- ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης και διαχείρισης λυμάτων. Ενώ στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και μια νέα Χωματερή στο Γραμματικό.

Όσο για την επίσκεψη στο Αεροδρόμιο και το “θαύμα” του τουρισμού, ο κ. Μητσοτάκης προφανώς κάνει πως δεν βλέπει την εντατικοποίηση, την απληρωσιά, τις συμβάσεις με το μήνα, τα σακατεμένα κορμιά των εργαζομένων και άλλα πάνω στα οποία στηρίζεται αυτό το “θαύμα”.

Όντως η Ανατολική Αττική είναι μια “μικρογραφία” αυτού που συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι ο “καθρέφτης” της αντιλαϊκής καπιταλιστικής ανάπτυξης, κριτήριο της οποίας είναι τα κέρδη των λίγων κι όχι οι ανάγκες των πολλών.

Ο λαός της Ανατολικής Αττικής έχει πλούσια πείρα για να κρίνει με βάση τις δικές του ανάγκες, απορρίπτοντας το ίδιο “παραμύθι” που του πουλάνε διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος