Την Τετάρτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός χωρίς περικοπή των συντάξεων-Στις 18/12 η ψήφισή του

Την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού χωρίς το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, μετά και την τεχνική συμφωνία στο EuroWorking Group για τα θετικά μέτρα από το δημοσιονομικό περιθώριο που προκύπτει.

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης της Προέδρων, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η επεξεργασία του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια. Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, λόγω του διήμερου συνεδρίου της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, το 2019 θα υπάρχει χώρος για να διατηρηθεί ένα μέρος των αντιμέτρων μαζί με την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, τονίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η τελευταία έκθεση του Γραφείου δεν προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,5% του ΑΕΠ, αλλά υπέρβαση κατά 1,1 δισ. ευρώ σε επίπεδο 9μήνου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ για 4ο Μνημόνιο, επισήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

Δεν μπορεί να πιστωθεί θετικά σε κάποιον η διόρθωση μιας ζημιάς που την έκανε μόνος του, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος