Την Τετάρτη η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια για την ψήφο των Ομογενών (video)

Προσκλητήριο έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στους Ομογενείς να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αυτό θα είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας.

“Ήταν ένα πρώτο βήμα, ευελπιστούμε η επόμενη κυβέρνηση, μετά από 3-4 χρόνια,  να πάει λίγο παραπέρα και να δει όλα τα πραγματικά στοιχεία”, είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος στην αρμόδια Επιτροπή.

Οι ομογενείς μίλησαν με συγκινητικά λόγια για τη χώρα μας, “ήμασταν συμπαραστάτες αρωγοί στην πατρίδα μας όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όποιο νομοσχέδιο και αν ψηφίζετε εσείς”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης Ροσινάκης από την Κοινότητα του Αμβούργου,

Την Τετάρτη θα έχουμε ονομαστική ψηφοφορία και θα φανεί αν θα έχουμε ρεκόρ ψήφων.  ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια. Θετικά τάσσονται όλα τα κόμματα στο νομοσχέδιο, εκτός από τοΜέρα 25” που επιμένει στο “Όχι”.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αλλαγές που έγιναν από το υπουργείο Εσωτερικών τους καλύπτει αλλά όχι στο σύνολό του.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Λάμπρος Παναγιώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος