Την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου συναντά σήμερα η ΠτΔ Αικ. Σακελλαροπούλου

Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου, καθώς και επίσκεψη σε χωριά του νησιού περιλαμβάνει η δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Κύπρο.

«Να αγωνιστούμε με ακλόνητη πίστη και επιμονή για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση της Κύπρου», δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Κατά την άφιξή της στα Φυλακισμένα Μνήματα την υποδέχθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κύπρου Εμιλυ Γιολίτη. Ακολούθησε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνου και ξενάγηση στο χώρο.

Αμέσως μετά, η ΠτΔ μετέβη στο στρατιωτικό κοιμητήριο, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία του σημείου και της περιοχής και ξεναγήθηκε από τον υπουργό Άμυνας Χ. Πετρίδη και τον αρχηγό ΓΕΕΦ Α/Σ Δ. Ζερβάκη στο ομοίωμα του στρατιωτικού μεταγωγικού ΝΟΡΑΤΛΑΣ, που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ΝΟΡΑΤΛΑΣ κατέπεσε στις 22 Ιουλίου 1974 από φίλια πυρά προερχόμενο από τα Χανιά με τελικό προορισμό τη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια μεταφοράς καταδρομέων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονταν στην Κύπρο με σκοπό την υπεράσπιση του νησιού.

Μετά το πέρας της τελετής, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Με βαθιά συγκίνηση τιμάμε σήμερα τους ανδρείους που έπεσαν για την ελευθερία της Κύπρου. Ελάχιστο χρέος στη μνήμη τους είναι να αγωνιστούμε με ακλόνητη πίστη και επιμονή για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση της Κύπρου».

Προηγήθηκε επίσκεψη στην οδό Λήδρας και την γραμμή κατάπαυσης του πυρός, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα.

Αργότερα, ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης και ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος θα υποδεχθούν την Πρόεδρο στον Άγιο Νικόλαο Στέγης, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Βυζαντινή Εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Τέλος, η κα Σακελλαροπούλου, θα επισκεφθεί το χωριό Πλάτρες.

Ανταπόκριση Μ. Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος