Την Κυριακή οι κάλπες για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Επικριτικός ο Ευ. Τσακαλώτος για την επίσκεψη Στ. Κασσελάκη στην Μακρόνησο

Δίνουν και παίρνουν οι αιχμές από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΣYΡΙΖΑ, μόλις 4 μέρες για την διεξαγωγή των προεδρικών εσωκομματικών εκλογών. Αφορμή, το νέο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, που έχει γυριστεί στην Μακρόνησο και τον δείχνει να έχει στο πλευρό του το ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Τα εσωτερικά «καρφιά» αναζωπυρώνουν τη συζήτηση και για την ενότητα την επόμενη μέρα.

«Λέτε να μην είχαν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις; Όμως στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα. Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μάς κάνει πολλές φορές να δούμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά, όχι ατομικά ως υποψήφιοι», αναφέρει στο βίντεο.

Επικριτικό ήταν το σχόλιο του Ευ. Τσακαλώτου για την επίσκεψη του Στ. Κασσελάκη στη Μακρόνησο, προκαλώντας την αντίδραση του Π. Πολάκη.

«Αυτό που έγινε με τον κ. Κασσελάκη στην Μακρόνησο δείχνει μια έλλειψη γνώσης της Ελληνικής Ιστορίας και της Αριστεράς. Δείχνει μια έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Ευ. Τσακαλώτος.

«Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση,ούτε ελεώ θεού δικαίωμα! Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε!», έγραψε στο Facebook ο Π. Πολάκης.

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν σχολίασε την κίνηση Κασσελάκη, ενώ ρωτήθηκε για τα σενάρια διάσπασης. «Ο κάθε υποψήφιος επιλέγει τον τρόπο που θα πορευτεί σε αυτή την προεκλογική μας διαδικασία», δήλωσε.

Την επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο σχολίασε και ο Νίκος Παππάς. «Με λυπεί πραγματικά το γεγονός ότι μια τέτοια επιλογή γίνεται αφορμή πυροδότησης μιας τέτοιας συζήτησης στο εσωτερικό μας».

«Αν κάποιος δεν αντέχει να κινηθεί μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, να σας πω δεν είναι κακές οι διασπάσεις πάντα, το βλέπω κι αλλιώς. Σας θυμίζω ότι έχουμε υποστεί διάσπαση το 2015», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της διάσπασης.

Τους λόγους για τους οποίους έχει αποστασιοποιηθεί από τις διεργασίες στο κόμμα εξηγεί ο Χρήστος Σπίρτζης: «Οι επιλογές που έγιναν ανέδειξαν ότι κάποιοι ετοιμάζονταν από καιρό να αντικαταστήσουν τον Αλέξη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βιάζονταν να αναλάβουν».

Τέλος στις κόντρες για τις υποψηφιότητες επιδίωξε να βάλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Αντώνης Κοτσακάς.
«Κάνω έκκληση σε όλους τους φίλους τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να διαφυλάξουν την διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πνεύμα ενότητας, αναδεικνύοντας το ήθος και τις αρχές μας».

Την Κυριακή οι κάλπες για εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν στις 8 το πρωί.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος