Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ συνομίλησαν τηλεφωνικά μετά την επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, της απόφασης για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον Ζ. Ζάεφ τονίζοντας ότι κανένας δεν θα πίστευε τους ίδιους, τον Νίκο Κοτζιά ή τον Νικολά Ντιμιτρόφ, αν πριν τρία χρόνια είχαν πει ότι θα γίνονταν ολα αυτά. «Ότι σε μια ΕΕ που βρίσκεται σε βαθεία κρίση, όπου ο εθνικισμός και η εθνική περιχαράκωση κυριαρχούν, το μήνυμα της σταθερότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ελπίδας, θα ερχόταν από τα Βαλκάνια και ειδικά από τις προοδευτικές δυνάμεις των δύο χωρών».

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή, είναι ακόμα πιο σημαντικές τώρα που το μείζον ζήτημα είναι η συστράτευση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Ζόραν Ζάφ τόνισε από την πλευρά του τη σημασία που έχουν τα βήματα της χώρας του για τις διμερείς σχέσεις, την περιοχή και την Ευρώπη. Προσέθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στις δύο χώρες έδωσαν το παράδειγμα για την Ευρώπη, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος