Επικοινωνία Δένδια – Μπλίνκεν: Στο επίκεντρο και η τουρκική προκλητικότητα – Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών του Έλληνα ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν είχε ο Νίκος Δένδιας. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ « Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δ. Βαλκάνια».

Eπικοινωνία Ν. Δένδια με τους ΥΠΕΞ Ισραήλ, Σ. Αραβίας & Κύπρου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του Ισραήλ Γαΐρ Λαπίντ και της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της επικοινωνίας με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, με έμφαση στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Κατά την επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου, οι ελληνοσαουδαραβικές στρατηγικές σχέσεις υπό το φως της επίσκεψης του υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ Αλ Φαλέχ στην Αθήνα.

Επίσης, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου με τον οποίο συζήτησαν για τον συντονισμό των δύο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος κατάληψης δύο ελληνικών πλοίων στον Κόλπο.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – Μητσοτάκης: Η τουρκική προκλητικότητα έχει επιπτώσεις στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος