Συνεδριάζει η Τετραμερής του ευρωπαϊκού Νότου – Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετέχει ο Κ. Μητσοτάκης

Στον απόηχο των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών απέναντι στα κύματα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, συνεδριάζει στη Ρώμη η Τετραμερής του Ευρωπαϊκού Νότου με τη συμμετοχή Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και της χώρας μας,για τις επιπτώσεις στην αγορά ενέργειας. Ο πρωθυπουργός συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Με οικοδεσπότη τον Μάριο Ντράγκι, φυσική παρουσία των Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα και διαδικτυακή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, λόγω της νόσησης από κορονοϊό, οι συζητήσεις που θα έχουν οι τέσσερις ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιούνται μια εβδομάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Βασικό κομμάτι των συνομιλιών θα είναι τα ενεργειακά. Αθήνα, Ρώμη, Μαδρίτη και Λισαβόνα συντονίζουν τις κινήσεις τους απέναντι στις αποκαλουμενες και φειδωλές χώρες του Βορρά, τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη λήψης πανευρωπαϊκών μέτρων για τη στήριξη καταναλωτών και επιχειρήσεων. «Θα ζητήσουμε ευρωπαϊκές λύσεις, σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», είμαι το μήνυμα που ήδη εχει εκπέμψει ο πρωθυπουργός.

Στο τραπέζι των τεσσάρων αναμένεται να βρεθούν οι μεσοπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες κινήσεις για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο, καθώς και η πρόταση των έξι σημείων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Πρόκειται για προτάσεις που εξετάζει η Κομισιόν, η οποία καλείται να παρουσιάσει σχέδιο αντίδρασης στις εργασίες της επόμενης Συνόδου των «27».

Ο κ. Μητσοτάκης στις 11:30 της Παρασκευής (18/3) ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό του Μπανγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος