Τι συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με τον Μπ. Ομπάμα στο ίδρυμα Στ. Νιάρχος (video)

Λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ, όπου συζητήθηκαν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι τόνισε στον Αμερικανό Πρόεδρο, πως η εκτίμηση στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού,  

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα συνιστά αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, είχε την ευκαιρία να τον ευχαριστήσει ειλικρινά για τη φιλία και την υποστήριξή του στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον Αμερικανό Πρόεδρο, πως η εκτίμηση στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία που έχουν και για τις δύο χώρες οι στενές ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, ειδικά όπως είπε, αυτήν την δύσκολη εποχή της αβεβαιότητας και των προκλήσεων στην περιοχή μας, με την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναβαθμίσει το δραστήριο σταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στην περιοχή, στην οποία θα συμβάλει η οριστική έξοδός της από την σημερινή οικονομική κρίση.

«Υποστήριξα ότι αυτό θα γίνει κυρίως με τη δική μας σταθερή και σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Με μια αξιόπιστη ηγεσία και συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και εφαρμογής. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί αλήθεια και ρεαλισμό. Ασφαλώς είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φίλων μας, όπως είναι ο Πρόεδρος Ομπάμα, αλλά από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση». Όπως είπε, αυτό αφορά ιδιαίτερα και στην υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, ένα θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, της περιχαράκωσης και της εσωστρέφειας, και στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ενίσχυση της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε φάρο σταθερότητας και ευημερίας στον σημερινό ταραγμένο κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο NPR

Στο μεταξύ, σπουδαίο φίλο και σύμμαχο της Ελλάδας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοοτάκης τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε συνεντευξή του στο National Public Radio (NPR) των ΗΠΑ και τόνισε οτι στάθηκε ως φίλος κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα βρει έναν ισχυρό σύμμαχο και με τη νέα αμερικανική διοίκηση. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα και τερματισμού της λιτότητας, όπως είπε «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που να προωθεί την επιχειρηματικότητα και τις μεταρρυθμίσεις. Μια κυβέρνηση ικανή να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις».

Το βράδυ αναμένεται συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ την Πέμπτη θα επισκεφτεί το Άγιο Όρος.

Πηγή: ΕΡΤ-Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος