Τι λέει ο Κ. Μητσοτάκης για την αναγκαστική προσγείωση πτήσης και τη σύλληψη δημοσιογράφου στη Λευκορωσία – Επαφές Δένδια με Λιθουανία

Με ένα αιχμηρό μήνυμα στο Twitter ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε τη δυσαρέσκεια του για την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας προκειμένου να συλληφθεί ο Λευκορώσος αντιφρονούνταs, Ρομάν Προτάσεβιτς.

«Η αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους για να συλληφθεί δημοσιογράφος είναι μια πρωτόγνωρη πράξη. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. Αύριο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να ανταποκριθεί στην ανάγκη να κλιμακωθεί η πίεση στη Λευκορωσία. Φτάνει πια».

Οι ενέργειες του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών

Στο μεταξύ, ο Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Λιθουανό ομόλογό του G.Landsbergis, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ. Επίσης τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Λιθουανική πλευρά για την μεταφορά των επιβατών στο Βίλνιους. Αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη για την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών και ότι θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις προσπάθειες τους και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος