Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας (video)

Σε μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε την Τρίτη σύσκεψη με υπουργούς (Αλ. Φλαμπουράρης, Π. Σκουρλέτης, Σ. Φάμελλος), τον δήμαρχο Αθηναίων και άλλους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, ανακοινώνοντας την υλοποίηση, μετά από δεκαετίες, του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε να ξεκινήσουν μαζί τη συλλογική προσπάθεια για δρομολόγηση των απαραίτητων θεσμικών διεργασιών «προκειμένου να κατοχυρωθεί θεσμικά αλλά και να προχωρήσουν και οι αναγκαίες εργασίες, προκειμένου το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή να γίνει μία πραγματικότητα και να αποδοθεί στους όμορους δήμους και στους πολίτες προς χρήση».

Όπως πρόσθεσε, «γύρω από το πάρκο προβλέπονται σταθμοί μετρό το επόμενο διάστημα, άρα η πρόσβαση δεν θα είναι μονάχα για τους πολίτες που μένουν στις κοντινές περιοχές, αλλά θα μπορεί να είναι και μία όαση ανάσας και αναψυχής για τους πολίτες όλου του λεκανοπεδίου».

Το Πάρκο Γουδή αποτελεί έναν χώρο μητροπολιτικής εμβέλειας στην καρδιά της Αθήνας, αν και βρίσκεται σε ένα πολυσύνθετο καθεστώς ιδιοκτησίας και χρήσεων δεκάδων διαφορετικών φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είπε ο κ. Τσίπρας: «Εντός του, βεβαίως, και αυτό είναι το σημαντικό, κυριαρχεί ο ελεύθερος χώρος, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Αθήνα, που έχει πολύ μεγάλη έλλειψη πρασίνου».

«Τα πρώτα βήματα που θα κληθούμε να συνομολογήσουμε και να προχωρήσουμε μαζί θα έχουν ως αφετηρία τη χωροθέτηση των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στο Μητροπολιτικό Πάρκο, με τη συνεργασία, βέβαια, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή των υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών, τις ΕΤΑΔ, των δήμων, και της Περιφέρειας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Θέτοντας το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «μπορούμε μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχουμε ολοκληρώσει την προεργασία για τη νομοθετική πρωτοβουλία και το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί και αμέσως μετά να προχωρήσουμε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει η θεσμική κατοχύρωση και η υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών για τους πολίτες και τα κινήματα πολιτών».

Σχετική είδηση: Μίνι Υπουργικό: «Θεμέλια» για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος