Βουλή: Τη Διάσκεψη Προέδρων απασχόλησε η υπόθεση Πάτση – Εντολή σε ορκωτούς λογιστές για έλεγχο του Πόθεν Έσχες

Τη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή απασχόλησεη υπόθεση Πάτση, με την Όλγα Γεροβασίλη σε συνομιλία της με τους δημοσιογράφους να ενημερώνει ότι ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες Αθανάσιος Μπούρας έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν ταχύτατα την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση.

Μάλιστα σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, ο κ. Μπούρας διαβεβαιώσε ότι έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από τον διαγραφέντα βουλευτή και μάλιστα, τρεις φορές για διαφορετικά θέματα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, ο έλεγχος της επιτροπής είναι διαρκής.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως η Επιτροπή Πόθεν Έσχες θα συνεδριάσει αμέσως μόλις έχει στα χέρια της το πόρισμα των ορκωτών λογιστών. Η επιτροπή καλείται να ασχοληθεί με το ποσό των περίπου 4 εκατ. ευρώ που έδωσε για την αγορά «κόκκινων δανείων», καθώς και με τις συμβάσεις που φέρεται να είχε με το δημόσιο, καθώς και τις τρεις εξωχώριες εταιρίες του.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα, η κ. Γεροβασίλη απάντησε πως το αποφασίζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που θα εξετάσει την υπόθεση εάν υπάρξει προσφυγή, και συμπλήρωσε ότι εάν εκπέσει, προβλέπεται να επιστρέψει τα χρήμτα που έχει λάβει και επιβολή προστίμου που μπορεί να φτάνει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ρεπορτάζ Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος