Θετική στο κορονοϊό η Αναλένα Μπέρμποκ – Αναβάλλεται το ταξίδι σε Αθήνα και Άγκυρα

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και το ταξίδι της στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία αναβάλλεται.

Σημειώνεται πως η Αναλένα Μπέρμποκ βρισκόταν ήδη στο Πακιστάν και ετοιμαζόταν να έρθει στην Ελλάδα. Ωστόσο, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η κυρία Μπέρμποκ, σύμφωνα με το Reuters, έχει χάσει τη γεύση της και ακύρωσε όλες τις συναντήσεις στο Πακιστάν.

Επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο Τετάρτη (7/6) στην Ελλάδα από το Πακιστάν και να γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν επίσης προγραμματισμένη συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια.

Η κ. Μπέρμποκ αναμένονταν επίσης να μεταβεί την επόμενη ημέρα στην Άγκυρα, για να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τι είχε πει για την επίσκεψή της στην Ελλάδα

«Επισκέπτομαι έναν από τους στενότερους εταίρους μας στην Ευρώπη. Τόσο σχετικά με την στήριξη της Ουκρανίας και την από κοινού ευρωπαϊκή αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας όσο και σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση και να επιταχύνουμε μαζικά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Αθήνα έχουμε ομοϊδεάτες», είχε αναφέρει η κυρία Μπέρμποκ στη δήλωσή της, ενόψει των επισκέψεών της κατά σειρά στο Πακιστάν, στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

«Ταυτόχρονα, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Σε μια εποχή που η τάξη ασφάλειας στην Ευρώπη αμφισβητείται θεμελιωδώς από τον πρόεδρο Πούτιν, εμείς, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ευρωπαίοι εταίροι, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είναι σημαντικό να λύνουμε τα προβλήματα με συζητήσεις και όχι με την κλιμάκωση της έντασης», συνεχίζει η υπουργός Εξωτερικών και σημειώνει ότι αυτό θα αποτελέσει επίσης σημαντικό ζήτημα και των συνομιλιών που θα έχει στην Τουρκία, την οποία χαρακτηρίζει «απαραίτητο» εταίρο.

«Το ταξίδι μου στην Τουρκία με οδηγεί σε έναν απαραίτητο εταίρο και σε μια χώρα η οποία είναι συνδεδεμένη με τη δική μας όσο καμία άλλη. Σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία χτυπούν μια γερμανική και μια τουρκική καρδιά. Οι εποχές που αυτό θεωρείτο πρόβλημα έχουν περάσει. Για μένα, αυτός ο διπλός παλμός σημαίνει διπλή δύναμη», είχε πει μεταξύ άλλων η Αναλένα Μπέρμποκ, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι, «όπως σε κάθε στενή σχέση, θα μιλήσω ειλικρινά στους Tούρκους φίλους μας: για τη σημασία του ΝΑΤΟ και της ενίσχυσής του μέσω της υποδοχής της Φινλανδίας και της Σουηδίας, για τους τρόπους εξόδου από τον συστηματικό πόλεμο του Πούτιν, για τα σιτηρά και την μεσολάβηση της Τουρκίας που δίνει ελπίδα σε απελπισμένους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος