Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή (video)

Η σφοδρή σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αφορούσε την εγκληματικότητα, σηματοδοτεί και τη σημερινή πολιτική επικαιρότητα. Ενδεικτικό της μετωπικής αντιπαράθεσης, είναι το μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, και σε θέματα εκτός ατζέντας, όπως οι υποθέσεις Ζίμενς και Αυγενάκη.

Μετωπική στη Βουλή για ασφάλεια, Αυγενάκη, Siemens (video)

“Ακόμα και στη ΝΔ αναγνωρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ηττήθηκε ολοκληρωτικά”, ήταν το σχόλιο κυβερνητικού αξιωματούχου για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι ισοπεδώθηκε όλη η επιχείρηση δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας.

Ο Νίκος Βούτσης σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι οι μόνες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τελευταία τριετία, για την «Ώρα του πρωθυπουργού», αφορούν το ζήτημα της ασφάλειας κάτι που είναι ενδεικτικό για την ατζέντα του κόμματός του. Τόνισε δε ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της εγκληματικότητας «ήταν συντριπτικά και αποδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μία σωστή προσπάθεια με θετικό πρόσημο».

Σε σχέση, με τη χθεσινή συζήτηση από την κυβέρνηση συντηρούν υψηλούς τόνους για το γεγονός ότι όπως λένε, ο κ. Μητσοτάκης επί της ουσίας για μία ακόμα φορά απέφυγε να απαντήσει για το θέμα του γραμματέα της ΝΔ, του κ. Αυγενάκη κι ενώ έχουν μεσολαβήσει τόσες ημέρες από τις αποκαλύψεις.

Πολύ ψηλά συντηρούν τους τόνους και για το θέμα της Ζίμενς. Κι υπογραμμίζουν ότι ήταν αποκαλυπτική, η κατάθεση της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου και χαρακτηριστική η αναφορά του πρωθυπουργού, σε αυτήν, ότι δηλαδή στην κατάθεση της η κ. Τσακάλου, είπε ότι το ποσό για τα τηλεφωνικά κέντρα για τα πολιτικά γραφεία του κ. Μητσοτάκη καλύφθηκε αφού πρώτα έγινε φασαρία για το θέμα στον Τύπο. Αφού σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, ήταν η δεικτική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει η ΝΔ το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή, η οποία καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό, έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές. Για μηχανισμό ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ που εσκεμμένα παρουσιάζει την αναφορά του πρωθυπουργού στη σύγκριση της τρέχουσας χρονιάς με την περσινή, ως δήθεν σύγκριση της περιόδου 2012-2014 με αυτή των ετών 2015-2017, αποδίδοντας στον πρωθυπουργό πράγματα, τα οποία δεν είπε ποτέ. Τονίζουν οι ίδιες πηγές παραθέτοντας επί λέξη όσα είπε ο πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014 με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017, αναδεικνύοντας και τη διαρκή βελτίωση χρόνο με το χρόνο, της εικόνας στο πεδίο της μείωσης της εγκληματικότητας.

Και είπε επί λέξη για τα στοιχεία που παρουσίασε, με πηγή τους τον πίνακα που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, για το Α’ Εξάμηνο του 2017.

Σε σύγκριση με πέρυσι:

-Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας.

-Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων.

-Μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια.

-Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών.

-Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών.

-Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ.

Ν.Δ: “Ψεύτης και αδίστακτος ο πρωθυπουργός”

Η Ν.Δ, από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της μίλησε για αναληθή στοιχεία σχετικά με την εγκληματικότητα και χαρακτήρισε ψεύτη τον πρωθυπουργό. Η ΝΔ παρουσίασε σειρά στοιχείων από το 2014 έως το 2016, που σύμφωνα με την ίδια διαψεύδουν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. “Ο κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης και αδίστακτος στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ αυτοεξευτελίζεται ξανά”, ήταν η απάντηση κυβερνητικών πηγών στην ανακοίνωση της Ν.Δ, προσθέτοντας ότι εσκεμμένα παρουσιάζει για διαφορετική περίοδο συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, Γιώργος Ευθυμίου
Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος