Θεοδωρικάκος στο Πρώτο: Καταστροφική για την Αυτοδιοίκηση η εμμονή ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική (audio)

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι στόχος του είναι να εξαντλήσει την τετραετία», δήλωσε ο πρώην υπουργό Εσωτερικών και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Με τούτα και μ΄ εκείνα», με τον δημοσιογράφο Φώτη Παπούλια.

«Παρά τις τεράστιες δυσκολίες με την πανδημία, ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται αυτή την κατάσταση και προωθεί μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού».

Ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, λέγοντας ότι τα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με την πειθώ όσων έχουν ενδοιασμούς ή έχουν παραπληροφορηθεί.

Αναφορικά με τη ψήφο των ομογενών, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους περιορισμούς του νόμου του 2019, καθώς για κάτριτέτοιι απαιτούνται 200 ψήφοι, αλλά η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε διαφορετικό μήκος από αυτά που είπε πρόσφατα η κυρία Τζάκρη, η οποία ζήτησε κατάργηση των περιορισμών.

Για τις αλλαγές στο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «εάν δεν βάζαμε το όριο του 3%, θα έβγαιναν στα δημοτικά συμβούλια άνθρωποι που ουσιαστικά δεν εκπροσωπούν κανέναν και κάνουν τη ζωή δύσκολη στις δημοτικές αρχές».

«Αυτό οδηγεί σε κατακερματισμούς. Η ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική οδηγούσε την αυτοδιοίκηση στην καταστροφή, μετατρέποντας το δημοτικό συμβούλιο σε πεδίο συναλλαγής και μικροκομματικών συμπεριφορών», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για την εκλογή δημάρχου με ποσοστό 43%.«Για ποιο λόγο δεχόμαστε ότι ο πρωθυπουργός εκλέγεται με 38% και ο δήμαρχος δεν μπορεί να εκλεγεί με 43%;» διερωτήθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος