Θ. Πλεύρης: Το πανδημικό κύμα φτάνει στην κορύφωσή του – Διαχειρίσιμη η κατάσταση

Array

Για το νέο πανδημικό κύμα μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και όπως τόνισε φτάνει στην κορύφωσή του, δεν έχει δώσει βαριές νοσηλείες και ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ελεγχόμενος.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι το επόμενο 20ήμερο θα υπάρξει μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε απλές κλίνες Covid αλλά και non – Covid και γι’ αυτό αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, κυρίως γιατί αυτή η πίεση δεν μεταφέρεται στις κλίνες ΜΕΘ.

Σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» τις επικρίσεις για χθεσινή του δήλωση για το θέμα της μετάδοσης ο κ. Πλεύρης είπε: Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, η μετάδοση του κορονοϊού «γίνεται κατά βάση στους ανοιχτούς χώρους όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός», «είπα το αυτονόητο και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος