Θ. Πλεύρης σε Α. Ξανθό: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστές

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί και με πίστη στην επίσημη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι πρωταρχικός μας σκοπός, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας στον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό.

Ο κ. Πλεύρης επισημαίνει ότι με στοχευμένα μέτρα, τα οποία στο σύνολο τους καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχει φθάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστές. Με την ανακοίνωση του ο κ. Ξανθός εκφράζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εμβολίων, όπως καιρό τώρα μας αποκαλύπτει ο κ. Πολάκης. Στηρίζει στην τραγική μειοψηφία υγειονομικών κατά του εμβολιασμού και τους παρέχει απλόχερα την πολιτική του αγκαλιά».

Νωρίτερα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να δεσμευτούν ότι «όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, αλλά ότι θα διασφαλίσουν – με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας – την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους». Ο κ. Ξανθός σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ότι θεωρεί τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 όχι μόνο πράξη ατομικής προστασίας αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας. «Δεν υπερασπιζόμαστε λοιπόν το ‘δικαίωμα’ στον μη εμβολιασμό, αλλά το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και στην επιβίωση. Γιατί η Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να προστατευθεί χωρίς κοινωνική συνοχή και Κράτος Δικαίου», υπογραμμίζει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος