Θ. Λιβάνιος: Πιθανότατα διαθέσιμα την άλλη εβδομάδα τα self test – Πώς θα δηλώνονται για τους μαθητές (video)

Σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμα τα self test, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Περιμένουμε σήμερα την έγκριση του διαγωνισμού από το ελεγκτικό συνέδριο για τον πάροχο και εφόσον όλα πάνε καλά, την άλλη εβδομάδα θα είναι στα φαρμακεία, είπε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος.

«Είναι πολύ πιο εύκολα από τα γνωστά rapid test, είναι ένα σημαντικό όπλο και ένα μέσο που θα μας οδηγήσουν στο άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια είπε διευκρινίζοντας πως σήμερα στην επιτροπή θα εξεταστεί η δυνατότητα το μέτρο των εβδομαδιαίων υποχρεωτικών self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από 12-13 ετών. Θα μπορεί να το κάνει για παράδειγμα ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας στο παιδί την Κυριακή και με μια υπεύθυνη δήλωση θα πηγαίνουν στο σχολείο για μια εβδομάδα» είπε.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως δεν πρέπει να αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών την τελευταία στιγμή. «Οι άξονες μας είναι να περιφρουρήσουμε το σύστημα υγείας, οι αντοχές της οικονομίας και της ψυχολογίας του κόσμου, ώστε να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα» διευκρίνισε.

Όπως είπε το μεγάλο ζητούμενο είναι ρυθμός των εμβολιασμών. «Εάν έχουμε ένα σταθερό ρυθμό ανά μέρα, 30.000 δόσεων, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αν μπορεί να υπάρξει ένα ειδικό καθεστώς για τους εμβολιασμένους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος