Θ. Ξανθόπουλος στο Πρώτο: Στην Αριστερά δεν είναι νομοτέλεια πως φεύγει ο αρχηγός όταν χάνει (audio)

«Tο γενικό αποτέλεσμα είναι μία ήττα η οποία είχε προδιαγραφεί με πολύ ενάργεια την 21η Μαΐου και ολοκληρώθηκε χθες» ανέφερε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιάφακα.

«Βεβαίως υπήρξε πτώση και θα έλεγα ότι ήταν και πιθανή, όλο το διάστημα το βλέπαμε εδώ, είναι επαρχία και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, άνθρωποι που είχαν απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έβλεπαν πια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία πτωτική πορεία, στρέφονταν σε άλλα κόμματα μικρότερα, πέρασε η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι όλοι ίδιοι είναι» προσέθεσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Από «αμφίσημα συναισθήματα» σημείωσε πως διακατέχεται ο επανεκλεγείς κ. Ξανθόπουλος, καθώς, όπως είπε, υπάρχει η αίσθηση ικανοποίησης για την διατήρηση της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα «γιατί υπήρξε μία πίεση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, έθεσε στόχο να πάρει μία δεύτερη έδρα από τις τρεις, με το αυξημένο υπόλοιπο που ενδεχομένως θα μπορούσε να κατακτήσει». «Με αυτή την έννοια λοιπόν, αισθανόμαστε ως οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε μία μάχη, όλοι μαζί, ικανοποιημένοι» τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ερωτηθείς αν στο κόμμα, το ζήτημα της ηγεσίας αποτελεί ταμπού, ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε «θέλω να πιστεύω, στην Αριστερά δεν έχουμε ταμπού. Απλώς έχουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα φιλελεύθερο, χάνεις, φεύγεις. Είμαστε ένα κόμμα το οποίο έχουμε καταστατικές διαδικασίες».

«Στην Αριστερά δεν είναι νομοτέλεια, ότι χάνει ο αρχηγός, φεύγει» επισήμανε ο κ. Ξανθόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος