Θ. Κοντογεώργης: “Η κυβέρνηση δεν μένει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην ακρίβεια”

Στο πλέγμα μέτρων που αφορά και τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους που φέρνει την ακρίβεια αναφέρθηκε ο Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή

Είναι σημαντικές οι εκπτώσεις ώστε να μη φτάσουν οι αυξήσεις στο «καλάθι της νοικοκυράς» ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση με την προσπάθεια ενίσχυσης του εισοδήματος και με μια συνεννόηση με τους προμηθευτές για τη συγκράτηση των τιμών είπε ο κ. Κοντογεώργης προσθέτοντας πως «καθώς τα στοιχεία μεταβάλλονται και η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει με τα κατάλληλα μέτρα στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών».

«Η κυβέρνηση δεν μένει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην ακρίβεια, παρακολουθεί το μέτωπο της εξέλιξης των τιμών ενεργητικά, προβαίνει στο πλαίσιο μέτρων και θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα. Είμαστε παρόντες και ευελπιστούμε η κρίση να είναι σύντομη» είπε.

Για τα σχολεία είπε πως όπου υπάρχουν κενά και αρρυθμίες αντιμετωπίζονται και από την επόμενη εβδομάδα και οι αναπληρωτές θα είναι στη θέση τους, ενώ σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο είπε πως ό,τι γίνεται είναι σε συνεννόηση με τους ειδικούς «Δεν μπορούν τα τμήματα να κλείνουν με 2-3 κρούσματα. Από τη στιγμή που υπάρχει συχνός διαγνωστικός έλεγχος πρέπει να εξασφαλίσουμε την παράταση της εκπαιδευτικής λειτουργίας με ασφάλεια» σημείωσε.

Σε σχέση με την πορεία της πανδημίας και τις επιτάξεις κλινών και υπηρεσιών είπε πως υπάρχει μια αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ, όμως οι νοσηλείες είναι βραχύβιες και υπάρχει ένα ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων συμπληρώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση του ΕΣΥ έχει γίνει και κάποια στιγμή που ευελπιστούμε ότι δεν θα αργήσει θα αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα για στοχευμένες παρεμβάσεις για αναδιάρθρωση και προσλήψεις».

Για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών είπε πως αφορούν όσους δεν θα έχουν κάνει ούτε μια δόση μέχρι την Κυριακή και δεν αφορούν αυτούς που έχουν ολοκληρώσει αλλά δεν έχουν κάνει 3η δόση. Επίσης δεν αφορά όσους έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό και εξαιρέσεις με προβλήματα υγείας.

«Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 220.000 και από την επόμενη εβδομάδα θα εφαρμοστεί το κυρωτικό πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί» τόνισε και χαρακτήρισε ύστατο μέτρο την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες ηλικίες. «Αυτή τη στιγμή δεν είναι απαραίτητο» είπε.

Για το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων είπε πως υπάρχει σταθεροποίηση της πανδημίας που θα επαναξιολογηθεί με τα επιδημιολογικά δεδομένα της Δευτέρας και θα απασχολήσει τους ειδικούς την Τετάρτη «Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό το πλαίσιο μέτρων. Επομένως με τα νέα δεδομένα, γιατί η «Ο» είναι δυναμικό φαινόμενο, θα αξιολογηθεί και αυτό» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος