Θ. Κοντογεώργης: ‘Ενα εμβολιαστικό κέντρο για κάθε 10.000 κατοίκους (video)

Έχει ανοίξει η πλατφόρμα με την ηλεκτρονική διεύθυνση emvolio.gov.gr και για την ηλικιακή ομάδα των 65-69, υπενθύμισε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, σχολιάζοντας ότι “κάθε μέρα όλο περισσότεροι εμπιστεύονται το πρόγραμμα εμβολιασμών και το αποτέλεσμα του”.

Παραμένουμε επιφυλακτικοί στο θέμα των παραδόσεων, ανέφερε επίσης  ο κ. Κοντογεώργης και επεσήμανε ότι “παρά τον διάχυτο προβληματισμό για το εμβόλιο της AstraZeneca , τις τελευταίες ημέρες δεν παρατηρήθηκε αλλαγή μεταξύ όσων έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο προϊόν”.

Από τη Δευτέρα προχωράμε σε πλήρη ανάπτυξη των εμβολιαστικών κέντρων, ένα εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί ανά 10.000 κατοίκους,  ανέφερε και πρόσθεσε:

Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα για μέχρι και 57.000 εμβολιασμούς ημερησίως και έτσι, τον Απρίλιο θα έχουμε  φτάσει στο 1.4500.000.

Η συμμετοχή στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80, ξεπερνά το 65% και ανέρχεται στο 75%  η προσέλευση ατόμων ηλικίας 75-79 για εμβολιασμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος