Tέσσερα νέα μέτρα για την εστίαση (video)

Την πλήρη απαλλαγή καταβολής ενοικίων και τον Μάρτιο, τη διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την αποζημίωση των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να στηρίζει την εστίαση. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους επαγγελματίες του κλάδου και επισήμανε την ιδιαιτερότητα του καθώς συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων. Μέτρα που, όπως επισημαίνει, θα ανακουφίσουν και το συγκεκριμένο κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό…

-Διατηρείται και για το Μάρτιο η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων.
-Το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει μηδενικό.
-Διατηρείται ο μειωμένος Φ.Π.Α. σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021.
-Το κράτος θα καλύψει πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την περασμένη άνοιξη.

“Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι η εστίαση είναι σαν ασθενής στην Εντατική και χρειαζόμαστε οξυγόνο”, δήλωσε η Καλλιόπη Καβαλέρου επιχειρηματίας εστίασης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μητράκος, ιδιοκτήτης επιχειρήσεων, αναφέρει ότι: “Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι τεράστιο πλεονέκτημα για τα εστιατόρια μας για τον τουρισμό”.

Προσωρινά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες, μονιμοποιούνται.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η πρόθεσή μας είναι τις εργοδοτικές εισφορές να δούμε πως μπορούμε να τις μειώσουμε κι άλλο, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή προσθέτουν σημαντικό κόστος ειδικά σε κλάδους οι οποίοι είναι εντάσεως εργασίας”.

Τα λουκέτα και οι απολύσεις στην εστίαση θα έχουν την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα να σημειώνει την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα έναν άλλο δρόμο, κι όχι το δρόμο των χρεοκοπημένων πολιτικών επιλογών του πρωθυπουργού, όπως αναφέρει: “Ασυνάρτητη και χαώδης η διαχείριση της πανδημίας. Συνταγή της αποτυχίας η πολιτική του ακορντεόν. Ηθικό ζήτημα η υποταγή της ΕΕ στα συμφέροντα λίγων εταιριών. Αναγκαία η άρση της πατέντας για το εμβόλιο. Παράδειγμα αρνητικό η επιμονή του Μητσοτάκη σε λάθος ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε, μαζί με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά, κατάστημα εστίασης στο Γκάζι και όπως δήλωσε: “Τα καταστήματα της εστίασης κινδυνεύουν με αφανισμό, δεν τα βγάζουν πέρα. Και μαζί τους χιλιάδες άνθρωποι που ζουν από αυτά. Δεν πρέπει να μπουν λουκέτα και φυσικά δεν πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά”.

“Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν φέρει χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης στα πρόθυρα της χρεοκοπίας”, επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

“Την ώρα που η εστίαση καταρρέει, έχοντας μηδενικούς τζίρους και κλειστά καταστήματα, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει …μειώσεις φόρων”, σχολιάζει η Ελληνική Λύση.

«Έχει έρθει η ώρα να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά, για να στηρίξουμε ειδικά τον κλάδο της εστίασης», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος