Τέμπη: Δικαίωση «βλέπουν» ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά στις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

Σύνοψη
  • Αλέξης Χαρίτσης: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών
  • Μιλένα Αποστολάκη: Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις μεθοδεύσεις της οι δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

Δικαίωση «βλέπει» η αντιπολίτευση στις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη. «Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι επιβεβαιώνει αυτό που βιώνουμε και καταγγέλλουμε όλους αυτούς τους μήνες: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει την έρευνα για το έγκλημα των Τεμπών», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη προχώρησε επίσης σε δήλωση, τονίζοντας ότι είναι «κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις μεθοδεύσεις της οι δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως».

Αλέξης Χαρίτσης: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών

«Ελπίζω ο κύριος Μητσοτάκης να μην ανακαλύψει ξανά ξένο δάκτυλο ή Ευρωπαϊκή συνωμοσία κατά της κυβέρνησης του. Ας μην προκαλέσει άλλο. Εξάλλου η μεθόδευση για την συγκάλυψη έγινε μπροστά στα μάτια όλων των πολιτών στην εξεταστική επιτροπή- παρωδία», σημειώνει, τονίζοντας πως «κομβικοί μάρτυρες αποκλείστηκαν, το έργο των βουλευτών-μελών της επιτροπής παρεμποδίστηκε, ουσιώδη στοιχεία αγνοήθηκαν και φυσικά ο κύριος Καραμανλής απαλλάχτηκε, φυγαδεύτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και κρύφτηκε ξανά πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

«Είπε όμως και κάτι άλλο η Ευρωπαία εισαγγελέας: Αν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί, το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί. Γεγονός που σκοπίμως και εντέχνως παραβλέπει το πόρισμα της ΝΔ», επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης και συνεχίζει: «Άκουσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει το γνωστό αφήγημα: Την έρευνα τρέχει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, θα χυθεί άπλετο φως. Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη δέσμευση; Μόνο που αντί για φως βυθιστήκαμε στο σκοτάδι!».

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σφράγισε την συγκάλυψη. Η κοινωνική πλειοψηφία όμως δεν σταματά να ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για ένα έγκλημα που μετατράπηκε σε συλλογική πληγή. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Για την δικαίωση των συγγενών των θυμάτων, για την δικαιοσύνη. Για να μην είναι χωρίς επιστροφή η διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κράτος Δικαίου», καταλήγει η ανάρτηση του Αλ. Χαρίτση.

Μ. Αποστολάκη: Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις μεθοδεύσεις της οι δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

«Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις μεθοδεύσεις της οι δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη. Η κα. Λάουρα Κοβέσι μίλησε ευθέως για παρεμπόδιση του έργου της και συνέδεσε ξεκάθαρα την απώλεια των 57 ανθρώπων στα Τέμπη με την μη ολοκλήρωση της σύμβασης.

Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια» δήλωσε η Ευρωπαία Εισαγγελέας.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο λαλίστατος κυβερνητικός του εκπρόσωπος δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για όλα αυτά. Μήπως είναι και η Ευρωπαία Εισαγγελέας ενταγμένη σε κάποιο σκοτεινό κέντρο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως ήταν οι 330 ευρωβουλευτές που εγκαλούν την Ελλάδα για το κράτος δικαίου;

Ο κ. Μητσοτάκης που έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την Εξεταστική Επιτροπή, δεν μπορεί πια να κρύβεται. Τον περιμένουμε στην Ολομέλεια. Οφείλει απαντήσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε την οργανωμένη συγκάλυψη. Το χρωστάμε σε αυτούς που χάθηκαν, στις οικογένειές τους και στα εκατομμύρια των συμπολιτών μας που καθημερινά αθροίζουν την φωνή τους στο αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος