Ταξίδι για επενδύσεις — Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ο πρωθυπουργός

Array

Στο Τόκιο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στην Ιαπωνία μετά το 2005. Ανοίγματα και προσέλκυση επενδύσεων είναι οι στόχοι του πρωθυπουργού, σε μια περίοδο που η επενδυτική βαθμίδα πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της ενέργειας, βρίσκεται στο επίκεντρο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη χώρα της Άπω Ανατολής, που ξεκίνησε από σήμερα.

«Περισσότερο επίκαιρη από ποτέ», χαρακτήρισε σε ανάρτησή του την επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται «ένα σκαλοπάτι» πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με θεσμικούς επενδυτές και επιχειρηματίες, στους οποίους θα παρουσιάσει την εικόνα μιας νέας Ελλάδας, που έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνοντας τις θετικές επιδόσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Τόκιο μετά 17 χρόνια θα συζητηθούν διμερή και διεθνή ζητήματα, ενώ έμφαση θα δοθεί στον τομέα της ενέργειας, με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η ιαπωνική πλευρά.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος