Απαντήσεις από Τ. Θεοδωρικάκο, Γ.Οικονόμου,Υπ. Παιδείας στο νέο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

Array

Με σχόλιό του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρεται στο βίντεο που ανήρτησε στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ακολούθησαν ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο από το Υπουργείο Παιδείας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου στην ανάρτηση και στο βίντεο που έχει θέμα την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, είναι η ακόλουθη:

«Είναι δίκαιο η φοιτητική εστία που χρειάζεσαι για την στέγαση σου και να μπορέσεις να σπουδάσεις να μετατρέπεται σε άντρο βίας, βίας και ναρκωτικών. Είναι άδικο όταν η αστυνομία απελευθερώνει αυτό τον χώρο και τον ξαναδίνει στην πανεπιστημιακή κοινότητα; Αλέξη όχι άλλα ψέματα».

Aπό την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Το spot του ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αποκαλύπτει, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό του παρελθόν.

Θέλει και πάλι εστίες ανομίας στα ΑΕΙ. Θέλει να καταργήσει τις αλλαγές που άνοιξαν νέους ορίζοντες στους φοιτητές μας. Θέλει εισαγωγή στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 και 2 στα 20, αδιαφορώντας για το μέλλον νέων ανθρώπων που γνωρίζει οτι δεν θα αποφοιτήσουν ποτέ.

Με αυξημένη χρηματοδότηση, αναβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον, περισσότερη αυτονομία, ενίσχυση της έρευνας, διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, διπλά πτυχία, εσωτερικό Erasmus, 50% έως 100% αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγης, τα πανεπιστήμια μας προχωρούν μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πίσω».

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με το νέο video του ΣΥΡΙΖΑ: «Αλήθεια τώρα; Ο κ. Τσίπρας ειλικρινά νομίζει πως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου για τα Πανεπιστήμιά μας είναι ότι η “αστυνομία μπαίνει και δέρνει”; Πόσο ανεύθυνος, πόσο ξύλινος, πόσο αλλού. Τα Πανεπιστήμιά μας είναι χώρος γνώσης και έρευνας. Είναι δρόμος προσωπικής και κοινωνικής εξέλιξης, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες προκοπής για όλους. Για όλους, εκτός από τις συμμορίες με τις βαριοπούλες, οι οποίες σπάζουν βιβλιοθήκες και χρησιμοποιούν τις φοιτητικές εστίες σαν γιάφκες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος