Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον κορονοϊό (video)

Τις αντιδράσεις τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση του κορονοίου αλλά και τις προτάσεις του για την υγειονομική κρίση καταθέτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το δικό του μήνυμα «μένουμε σπίτι» στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μέσω Instagram. Σημειώνει ότι «αυτές τις μέρες περιορίζουμε όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις μας. Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο όταν είναι απαραίτητο». «Δουλεύουμε και επικοινωνούμε αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Δε σταματάμε τις συνεργασίες ούτε τις συσκέψεις με τους συνεργάτες μας”. «Και το κυριότερο», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «αξιοποιούμε το χρόνο για κάτι πολύτιμο που συνήθως οι ρυθμοί της καθημερινοτητάς μας δε μας επιτρέπουν. Να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά και να περάσουμε δημιουργικά περισσότερες ώρες με τους δικούς μας ανθρώπους».

Για ημίμετρα που δεν αποδίδουν με αφορμή την παρουσία χιλιάδων πιστών και ειδικά ευπαθών ομάδων στη λειτουργία των εκκλησιών για την θεία κοινωνία κάνει λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης κάτι -όπως λέει- που επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης: «Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται για θέμα ευσέβειας και πίστης, αλλά προστασίας της δημόσιας υγείας. Και εδώ δεν χωρούν ημίμετρα: η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προστατεύσει την κοινωνία μας στο σύνολο της».

Είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων τονίζει η Φώφη Γεννηματά και καταθέτει επτά προτάσεις για σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την οικονομία. Μεταξύ άλλων προτείνει: να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών: «Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει από τους εταίρους μας, όχι μόνο την εξαίρεση από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς των ποσών που διαθέτει για την κρίση, αλλά και την οριστική μείωση των στόχων για τα υπερπλεονάσματα».

Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας ζήτησε από την κυβέρνηση ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. Παράλληλα και με αφορμή τον κορονοϊό, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή ως επιταγμένος του δημόσιου, τονίζοντας ότι συνολικά ο ιδιωτικός τομέας της υγείας πρέπει να καταργηθεί.

Η “Ελληνική Λύση” κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει: «Η υγειονομική και οικονομική και κοινωνική κρίση είναι μπροστά μας χωρίς, κανένα σοβαρό κυβερνητικό σχεδιασμό.»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος