Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Λήμνο και Λέσβο

Πώς σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Λήμνο και Λέσβο.

Το Κίνημα Αλλαγής μιλάει για «φιέστα-πρόκληση σε κλοιό των ΜΑΤ», λένε πως είναι η πρόκληση να διοργανώνει αναπτυξιακό συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, σε ένα νησί που σηκώνει μεγάλο βάρος και ταυτόχρονα πληρώνει την ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, αναφέρουν ό,τι επιστρατεύθηκαν 17 διμοιρίες ΜΑΤ που μπορούν να κρατήσουν μακριά τους αγανακτισμένους κατοίκους, να κρύψουν για λίγο τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης, όλοι όμως ξέρουν ότι μετά τις φιέστες τα προβλήματα θα είναι ακόμα εκεί.

Ακόμη σημειώνουν, ότι ο κ. Τσίπρας όφειλε να έχει ζητήσει και να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη από την Ε.Ε για τα νησιά αλλά δεν το έπραξε και τώρα πληρώνει τα επίχειρα της πολιτικής του.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περάσει έξω από το κόκκινο χαλί, να δει και έξω από τις φιέστες και να αντικρίσει τα πραγματικά προβλήματα του νησιού, που όπως είπε έχουν να κάνουν με την ανικανότητα της κυβέρνησης και τη γραφειοκρατία του κράτους και σημείωσε ότι υπάρχει ένα διοικητικό σύστημα κομματικό που εναλλάσσεται ανάλογα με τις κυβερνήσεις το οποίο φρενάρει τα λογικά πράγματα που έπρεπε να γίνουν στη χώρα.

«Ο πρωθυπουργός έφθασε στη Μυτιλήνη, αφού πρώτα είχαν φθάσει στο νησί πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ και εκατοντάδες αστυνομικοί. Πρώτη φορά οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου αισθάνθηκαν τόση ασφάλεια. Αν ο πρωθυπουργός χρειάζεται τόσο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να ανακοινώσει θετικές ειδήσεις, αλήθεια πόσες διμοιρίες θα χρειαστεί ο κ. Τσίπρας, όταν θα αρχίσει ο υπερκόφτης να κόβει οριζόντια μισθούς και συντάξεις», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων.

Σχετική είδηση: Την επίσκεψη Τσίπρα στη Μυτιλήνη σχολιάζει η ΝΔ

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος