Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία (video)

Array

Ευχές για υγεία και ευημερία για το 2023 δέχτηκαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ακούγοντας τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου άκουσε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από την Προεδρική Φρουρά, την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και σωματεία και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα και δέχθηκε ευχές για υγεία και ευημερία για το 2023. Ακολούθησαν διαδοχικά: το Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια», η μουσική ομάδα της οργάνωσης Connect by Music, η Χορωδία του Δήμου Σαλαμίνας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βριλησσίων «Πύρρος», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Παραδοσιακός Λαογραφικός Σύλλογος Δήμου Φυλής «Χοροδρώμενο» και το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού Αιγάλεω.

Επίσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους επικεφαλής των επιτηρητικών φυλακίων Κήπων, Φαρμακονησίου και Οθωνών, τους κυβερνήτες της φρεγάτας «Σαλαμίς» και του περιπολικού κατευθυνόμενων βλημάτων «Καραθανάσης», που επιχειρούν στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, τους επικεφαλής της 133 Σμηναρχίας Μάχης στο Καστέλι Κρήτης και της 135 Σμηναρχίας Μάχης στη Σκύρο, καθώς και με τους κυβερνήτες του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης Λιμενικού Σώματος «090», που εκτελεί αποστολή επιτήρησης στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, και του παράκτιου περιπολικού Λιμενικού Σώματος «930», που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Themis» στη Σαρδηνία. Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και τους ευχαρίστησε για την αφοσίωση με την οποία εκτελούν την αποστολή τους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε επίσης με τους πλοιάρχους των ελληνικών ποντοπόρων πλοίων «MARAN ATLAS» και «PEGASUS», που πλέουν στον Ινδικό Ωκεανό, και τους ευχήθηκε καλή χρονιά με ήρεμες θάλασσες.

Τέλος, συνομίλησε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Οδησσό, τους ευχήθηκε καλή δύναμη και εξέφρασε την ελπίδα το νέο έτος να φέρει το τέλος του αιματηρού πολέμου στη χώρα τους.

Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και παραδοσιακά τραγούδια από τη Μάνη άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κόρη του Σοφία. Ο πρωθυπουργός αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά και πρωτοχρονιάτικα δώρα με τα μέλη της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη».

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την Ήπειρο και την Κρήτη άκουσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Υποδέχθηκε μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που χόρεψαν παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς και δώρισαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ένα ηπειρώτικο μπαστούνι (σκόπι).

«Εύχομαι το 2023 να φέρει θετικές αλλαγές για τον τόπο και την ανθρωπότητα. Την προηγούμενη χρονιά, δυστυχώς, ζήσαμε έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, αλλά και μια νέα οικονομική κρίση. Οφείλουμε αυτές τις στιγμές να επιδεικνύουμε το μέγιστο βαθμό αλληλεγγύης και συνέπειας. Το πολιτικό σύστημα να αποδείξει με τις πράξεις του ότι αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον, για το εθνικό συμφέρον με ρεαλισμό. Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει αλλαγές και εμείς να έχουμε τη δύναμη να τις υπηρετήσουμε για το καλό του τόπου» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολούθως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπαν κρητικά κάλαντα μέλη του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης.

Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα είπε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον Περισσό η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.
Ο κ. Κουτσούμπας αμέσως μετά δήλωσε: «Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Το 2023 να ανατείλει πιο ελπιδοφόρο. Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να παρέμβει στις εξελίξεις, να γίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων με τους αγώνες του. Γιατί πολιτικοί “σωτήρες”, πολιτικοί “μεσσίες” δεν υπάρχουν, μας τελειώσανε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής. Και σε αυτόν τον δρόμο το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά με τους αγώνες του, με την πάλη του, μαζί με τον λαό. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά να έχουμε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος