Τα δύο πολιτικά σχέδια που συγκρούονται με πεδίο τη ΔΕΘ (video)

Εβδομάδα επαφών, διεργασιών και συμβολισμών αυτή που ξεκινά για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό καθώς με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη με τον Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ προηγείται η υπογραφή του Μνημόνιου συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας με αυτά της Βουλγαρίας στο Μπουρκάς και την Βάρνα την Τετάρτη στην Καβάλα, από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βούλγαρο ομόλογο του, Μπόϊκο Μπορίσωφ.

Το πολιτικό στίγμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι “θα είναι το σχέδιο αξιοποίησης του θετικού μομέντουμ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας”.

Σε συνέντευξή του στην “Εποχή” ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι τα δύο πολιτικά σχέδια που συγκρούονται και θα εκφραστούν στη ΔΕΘ αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί κάποιος την κανονικότητα: “με όρους αναδιανομής, κοινωνικού κράτους και προστασίας των εργασιακών σχέσεων ή προς όφελος της εγχώριας επιχειρηματικής ολιγαρχίας”.

Αφού περιγράφει τα στοιχεία που δείχνουν μια “κατάσταση επαναφοράς σε οικονομική κανονικότητα”, ο κ. Τζανακόπουλος, επισημαίνει ότι “σε τρία πεδία, την βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του κράτους, την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, θα κριθεί η δυνατότητα της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι η θετική πορεία των δεικτών έχει αντανάκλαση, φέρνοντας ως παραδείγματα τη μείωση της ανεργίας κατά 6% και την ανοδική πορεία του δείκτη της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Δριμεία κριτική στη ΝΔ

“Το εργασιακό, κατά τη γνώμη μου, (οφείλει να) είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας στρατηγικής και η βασική μας διαχωριστική γραμμή από τη ΝΔ”, υπογραμμίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας πολύ κρίσιμη για τους εργαζόμενους την παραμονή αυτής της κυβέρνησης.

“Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ είναι μυωπική. Έχει έντονα ακροδεξιά στοιχεία, επιδιώκει την πόλωση, ενίοτε άνευ αντικειμένου, και μετατρέπει μια σειρά ήσσονος σημασίας ζητήματα σε υψηλών τόνων αντιπαραθέσεις”, αναφέρει, για να τονίσει ότι “στην ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται σήμερα μια συμμαχία ακροδεξιών και νεοφιλελεύεθρων και αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον”.

“Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ζώνης του Ευρώ που βρίσκεται σε ύφεση. Αυτό μπορεί να το αλλάξει μόνο μια κυβέρνηση που πραγματικά πιστεύει στην επιχειρηματικότητα. Μια κυβέρνηση με σχέδιο,αποφασισμένη να μη χάσει χρόνο”, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννησε συνέντευξη της στην εφημερίδα Realnews.

Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας από το Δομοκό τόνισε ότι “θα είναι μία από τα ίδια. Πάλι μεγάλα λόγια”, προσθέτοντας ότι “η λύση μπορεί να έρθει μόνο από την εργατική τάξη σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώμματα ούτως ώστε μαζί να πετύχουν την κατάργηση των μνημονιακών, αντεργατικών μέτρων που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις”.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ; Κώστας Λασκαράτος,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος