Τα διλήμματα της κάλπης και η πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια (video)

Array

Η αποτύπωση των εκλογικών διλημμάτων, στο δρόμο προς την εθνική κάλπη του 2023, κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει απόλυτα εφικτό για τη Νέα Δημοκρατία το στόχο της αυτοδυναμίας, αναδεικνύει την προστιθέμενη αξία που παράγουν για τους πολίτες τα αποτελέσματα της οικονομίας και προετοιμάζεται για τον επόμενο κύκλο των περιοδειών του στην περιφέρεια.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός: «Υπάρχει ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή: ποιοι μπορούν να διαχειριστούν το μέλλον της χώρας σε συνθήκες μεγάλων κρίσεων. Και επειδή έχουμε πια τέσσερα χρόνια Νέας Δημοκρατίας και συγκρίνονται με τα τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ -γιατί αυτός είναι ο βασικός μας διεκδικητής- και υπάρχουν και δύο πρόσωπα, ένας τέως Πρωθυπουργός κι ένας νυν Πρωθυπουργός, η σύγκριση είναι πολύ ξεκάθαρη».

Μηνύματα συσπείρωσης στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές εκπέμπει η παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση της 7ης Δεκεμβρίου για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε πως: «Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην ομιλία του κ. Σαμαρά. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι ο πρωθυπουργός ήταν υπουργός της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά».

«Το δίλημμα των εκλογών είναι εάν θα παραμείνουν αδικία και ανισότητες ή θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας και θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε εγρήγορση και ετοιμότητα, λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί πια παράγοντα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης».

Δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα, ότι έβλαψαν τη χώρα, ενώ επισήμανε πως: «δεν είναι ο ελληνικός λαός αιχμάλωτος πια δύο κακών επιλογών, σήμερα η παράταξη μας επέστρεψε ξανά ως πρωταγωνιστής και καλώ τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί».

Γιατί και οι δυο με τις πρακτικές τους έβλαψαν την χώρα και την κοινωνία, επέτειναν  τα προβλήματα και σε πολλούς τομείς ακολούθησαν τις ίδιες συντηρητικές και καθεστωτικές λογικές».

Η ακρίβεια αποτελεί για την αντιπολίτευση πεδίο σφοδρής κριτικής στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι: «Η επιλογή να πάρει ο καθένας και η καθεμιά τη θέση του στους αγώνες, στο οργανωμέν κίνημα, προβάλλει από παντού. Προβάλει από τον καθημερινό βραχνά της ακρίβειας, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με καλάθια, κουπόνια και δωροεπιταγές, αλλά το λιγότερο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση των φόρων στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επισήμανε πως: «Όσο για το γνωστό καλάθι του νοικοκυριού, είστε για να σας πετούν εσάς στο καλάθι των αχρήστων, στηρίζετε απατεώνες, λωποδύτες που τρώνε το αίμα του ελληνικού λαού. Και δεν ντρέπεστε».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε: «Όσο πιο ισχυρό το ΜέΡΑ25 στη Βουλή, τόσο πιο δύσκολη η αυτοδυναμία ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τόσο πιο δύσκολη η δικομματική σύμπραξη ενός εκ των δύο με το ΠΑΣΟΚ».

Η επικοινωνία του πρωθυπουργού και των αρχηγών της αντιπολίτευσης με τους πολίτες αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος