Τ. Γαϊτάνης: «Ο διάλογος δεν είναι αέναος, πρέπει κάποια στιγμή να λαμβάνονται αποφάσεις» (audio)

Ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Γαϊτάνης, ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση έχει καταφέρει να πατάξει την ανομία και την εγκληματικότητα, όπως εμφατικά έλεγε στο προεκλογικό της πρόγραμμα, διευκρίνισε ότι κανείς στην ΝΔ, ούτε ο πρωθυπουργός είπε ποτέ ότι η εγκληματικότητα θα μηδενιστεί. Ανέφερε όμως την σειρά των μέτρων και πρωτοβουλιών που πήρε η κυβέρνηση σ’ αυτό τον τομέα, όπως η πρόσληψη 1500 αστυνομικών, η ενεργοποίηση της ενισχυμένης ομάδας ΔΙΑΣ, η κατάργηση του «ασύλου της ανομίας και παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια», την αποδέσμευση κατειλημμένων χώρων κ.ά. «Το σχέδιο εκτελείται με επιμέλεια αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη σ’ ένα άριστο αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης.

Κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις, ότι η κυβέρνηση προχώρησε στις επιτάξεις χώρων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, φοβούμενη διαρροές αν πήγαινε το θέμα στην Βουλή, ο κ. Γαϊτάνης ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας «δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα». Είπε πως η κυβέρνηση έκανε επί 2,5 μήνες διάλογο για την χωροθέτηση των κλειστών κέντρων στα νησιά, αλλά όπως τόνισε «ο διάλογος δεν είναι αέναος, πρέπει κάποια στιγμή να λαμβάνονται αποφάσεις». Σεβόμαστε απεριόριστα όσα έχουν περάσει οι τοπικές Κοινωνίες, είπε ο εκπρ. Τύπου της ΝΔ «αλλά όταν κάποιος έχει την διακυβέρνηση της χώρας πρέπει να ασκεί την πολιτική του με το τι είναι εφικτό να συμβεί».

Ο κ. Γαϊτάνης εκτίμησε ότι «μετά από ένα χρονικό διάστημα όχι μακρινό θα υπάρχουν ήδη ορατά αποτελέσματα για την βελτίωση της κατάστασης» καθώς όπως είπε «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του προγραμματισμού της».

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ