Πεδίο σύγκρουσης η Βουλή για την αστυνομική βία

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στον απόηχο των περιστατικών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Οι εργασίες στην Ολομέλεια ξεκίνησαν, με αντικείμενο την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Η αντιπαράθεση κινείται ως προς το ποιος υποκινεί τις εντάσεις και το διχασμό.

Η συζήτηση άνοιξε με την πρωτολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηΤσίπρα.

“Υποσχεθήκατε ασφάλεια, αυτό που προκαλέσατε και αυτό ζούμε αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας, που απλώνεται σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής και προσωπικής ζωής. Στην εργασία, στην προστασία της υγείας, στο φόβο για το μέλλον, και τώρα τελευταία και στο φόβο της καταστολής. Σας κατηγορώ κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν κατανοείτε ότι απέναντί σας δε βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στο ζήτημα της αστυνομικής βίας, από το βήμα της Βουλής.

Εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία και τον φανατισμό, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνομενος στον Αλεξη Τσιπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει να «ψαρέψει» στα θολά νερά της πανδημίας, προκειμένου να δημιουργήσει νέες «πλατείες» και νέους «αγανακτισμένους». Τον κάλεσε επίσης να υποδείξει ποιο κόμμα αντιπολίτευσης στην Ευρώπη στηρίζει τις διαδηλώσεις. Οσον αφορα τις επικρίσεις του αρχηγου της αξιωματικης αντιπολιτευσης για αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, τόνισε πως η Ελλάδα έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη από πλευράς θανάτων και εντασσεται στις χώρες με τις λιγότερες απώλειες. “Δεν είστε εχθρός μου κυριε Τσιπρα. Εχθρός μας είναι ο κορονοϊος. Σε αυτές τις περιστάσεις η κοινωνίες χρειάζονται ενότητα, αλληλεγγύη”, είπε ο Κυριακος Μητσοτακης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση παρουσίασε ένα περίγραμμα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων.

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουν διαφωνήσει με τη διαδικασία.

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποφύγει «μια στημένη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, με βιαιότητες και όξυνση, και θύματα την κοινωνία και τη δημοκρατική ομαλότητα» και πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη αντί να απαντήσει στην ώρα του πρωθυπουργού στον αρχηγό τη αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής σε ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την κατάσταση στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατήγγειλε παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, καθώς ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε τη σημερινή μέρα για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του έχει καταθέσει, προτιμώντας «να παρουσιάζεται ως διαγγελματικός ηγεμών», εκτίμησε ότι η συζήτηση θα είναι «μια οπερέτα, μια κοκορομαχίας που στόχο έχει την κάλυψη του κ. Χρυσοχοΐδη» και κάλεσε τον κ. Αλέξη Τσίπρα να μην προσέλθει σε αυτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος