Συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό

Το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό συζητείται σήμερα στη Βουλή. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τάχθηκε υπέρ των κλειστών δομών, ενώ απευθυνόμενος σε όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης που έχουν ανεβάσει τους τόνους της κριτικής για το νομοσχέδιο, σημείωσε ότι αυτοί που δεν θέλουν τις δομές, είναι αυτοί που ουσιαστικά θέλουν τις μεταναστευτικές ροές.

«Όσοι λένε όχι στις δομές, λένε ναι στις ροές. Απλώς ελπίζουν να πάνε αλλού, να μην μείνουν στα νησιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε στοιχεία για το θέμα των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο διάστημα και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης αντιμετωπίστηκε ολιστικά από την παρούσα κυβέρνηση.

Μεταναστευτική πολιτική μόνο με αφίξεις δεν γίνεται, τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στη Βουλή.

«Η μεταναστευτική πολιτική έχει και απελάσεις, και έως η ΕΕ να αποφασίσει, επιτέλους, να φτιάξει κοινό σύστημα ασύλου και απελάσεων, εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας» είπε η κα. Βούλεψη.

Πηγές: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος