ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών το σύστημα Μητσοτάκη συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα ψέματα και την κοροϊδία

«Σήμερα η εφημερίδα “Documento” αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν κρυπτώ απάλειψε από το Ταμείο Ανάκαμψης των συστημάτων τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, αλλά και την ολοκλήρωση του άξονα εν γένει» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Από την Κουμουνδούρου, αναφέρουν ακόμη, σχετικά:

«Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται πλήρως. Και όχι μόνο αυτό. Παρά τις δεσμεύεις της κυβέρνησης της ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών, αναγνωρίζεται εμμέσως ότι η απάλειψη των προαπαιτουμένων της ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού άξονα από το Ταμείο Ανάκαμψης, οδηγεί στον εκτροχιασμό του έργου, το οποίο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όπως ψευδώς έλεγε ο κ. Μητσοτάκης.

Το περίεργο είναι ότι παρά την επιβεβαίωση του ρεπορτάζ, το υπουργείο Μεταφορών υπό τον υπηρεσιακό υπουργό κ. Γκόλια εμφανίζεται να ψεύδεται ως προς τον χρόνο παράδοσης των συστημάτων και τηλεδιοίκησης. Από τη μια στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, από την άλλη όμως στις 24 Μαΐου ενημέρωνε την Κομισιόν ότι το έργο είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου.

Τρεις μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, το σύστημα Μητσοτάκη συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα ψέματα και την κοροϊδία επάνω στον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος