ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αρχίζει σήμερα το 3ο συνέδριο με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα – Τι είπε o Δ. Παπαδημούλης στην ΕΡΤ (video)

Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου, στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν στις 18:30, με την ομιλία του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και θεματικά τραπέζια. Η ομιλία του θα μετaδοθεί απευθείας από το ertnews.gr

Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό για τη συμμετοχή όλων όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εργασίες του.

Η είσοδος στον χώρο του Συνεδρίου, για όλες τις ημέρες διεξαγωγής των εργασιών του, θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή rapid test 24ώρου, ενώ στον χώρο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία.

Οι 5.700 σύνεδροι καλούνται να αποφασίσουν για την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ  το παλαίμαχο στέλεχος του κόμματος,  επικεφαλής της ευρωομάδας του και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης,  είπε ότι είναι βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία και ότι το κεντρικό στοίχημα αυτού του συνεδρίου είναι να μας δώσει μία ώθηση έτσι ώστε στις  επόμενες εκλογές να είμαστε πιο έτοιμοι για να νικήσουμε και να είμαστε κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς, ο κορμός μιας νέας κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας.

  Για να το πετύχουμε αυτό, υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας όχι στα δευτερεύοντα και στα τριτεύοντα, όχι σε αυτά που απασχολούν τον εσωτερικό μικρόκοσμο, αλλά σε αυτά που καίνε τον κόσμο.

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και είναι οργανωτικού χαρακτήρα και έχουν και την πολιτική τους σημασία. Αυτά θα τα συζητήσουμε ήρεμα και δημοκρατικά και θα αποφασίσουμε κατά πλειοψηφία και νομίζω ότι αυτό θα είναι και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του κόμματός, ότι «δεν έχει την ομοφωνία ενός νεκροταφείου».

Το κρίσιμο κατά τη γνώμη μου είναι επεξεργαστούμε ένα πιο συγκεκριμένο, προοδευτικό πρόγραμμα τετραετίας κυβερνητικό. Τι θα κάνουμε δηλαδή αν γίνουμε κυβέρνηση, με το οποίο πρόγραμμα, θα επιδιώξουμε συνεργασίες και συνομιλίες με άλλα κόμματα, γιατί πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας και επίσης να βγούμε πιο ενωμένοι από το πώς θα μπούμε στο κόμμα . Δεν περισσεύει κάνεις θα κριθούμε όχι στις εσωκομματικές εκλογές αλλά στις εθνικές εκλογές, όλες και όλοι μαζί και νομίζω ότι αυτό το συνέδριο είναι και μία ευκαιρία για ισχυρή ανανέωση του κόμματος, ώστε να εκλέξουμε μία Κεντρική Επιτροπή και ηγεσία που να έχει πιο πολλά πρόσωπα από την νέα γενιά, πιο πολλές γυναίκες και ένα συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης με μία ηγετική ομάδα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα που να είναι αν θέλετε και ο πυρήνας του επόμενου υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδημούλης  εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία του με προτροπές που ακούγονται του τύπου «Τσίπρα διώξε του παλιούς. Διώξε τα βαρίδια για να καλπάσεις προς την εξουσία». Όλα αυτά είναι μικρά και δευτερεύοντα και μπορούν να λυθούν. Το κύριο ζήτημα πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης, είναι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας να κερδίσουμε τις εκλογές διατυπώνοντας σαφές όραμα, ρεαλιστικό και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης είναι απαραίτητο να κάνουμε μια τολμηρή και ειλικρινή αυτοκριτική για λάθη που κάναμε ως κυβέρνηση έτσι ώστε να πείσουμε ότι αυτή τη φορά θα κυβερνήσουμε καλύτερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος