ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καταγγέλλουμε την επίθεση στον δημοσιογράφο Γιάννη Στρατάκη

Array

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση στον δημοσιογράφο του ραδιοσταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, Γιάννη Στρατάκη, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοίνωσή του που υπογράφεται από το Μάριο Κάτση, Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την Αναστασία Γκαρά, Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως αναφέρουν: «Μόνο βαθύτατη ανησυχία και αποτροπιασμό προκαλούν περιστατικά απροκάλυπτης βίας εναντίον δημοσιογράφων, όπως η επίθεση η οποία συνέβη σήμερα εναντίον του δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο 105,5, Γ. Στρατάκη.

Η τραμπούκικη αυτή επίθεση με στόχο τον Γιάννη Στρατάκη βάλει ευθέως και εναντίον της ελεύθερης άποψης και του ελευθέρου δημοσιογραφικού λόγου. Δυστυχώς στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη και της 108ης θέσης στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου, η στοχοποίηση, οι εκφοβισμοί, οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου και απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών για την εύρεση του δράστη.

Ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είναι προσωπικά υπόλογος για αυτά τα φαινόμενα βίας και οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των λειτουργών του Τύπου.

Είμαστε βέβαιοι πως τόσο ο Γιάννης Στρατάκης όσο και οι συνάδελφοι του Στο Κόκκινο 105,5 θα συνεχίσουν να μεταδίδουν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητά την άποψή τους όσο κι αν αυτή φαίνεται να ενοχλεί κάποιους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος