ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ημέρα ελληνικού κινηματογράφου: Παλεύουμε για να συνεχίσει να υπάρχει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει την ημέρα ελληνικού κινηματογράφου που γιορτάζεται σήμερα για πρώτη φορά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα σημειώνοντας πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, κατά την οποία σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες θα προβάλλονται ταινίες Ελλήνων κινηματογραφιστών και ντοκιματεριστών, με γενική είσοδο 3 ευρώ.

Πρόκειται για μία δράση που στοχεύει στη στήριξη του ελληνικού κινηματογράφου, που θέλει να δώσει ώθηση στην φυσική διασύνδεση ανάμεσα στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή και στο κοινό της χώρας μας, που προωθεί τον πολιτισμό κι ενισχύει την μαγική σχέση ανάμεσα στο θεατή και την αίθουσα.

Όπως τονίζει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, πέρσι οι ελληνικές ταινίες «έκοψαν» 600.000 εισιτήρια. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός κινηματογράφος είναι εδώ σε πείσμα των καιρών και των κυβερνητικών πολιτικών. Με την αφορμή, λοιπόν, αυτής της ημέρας και με το κυβερνητικό νομοσχέδιο κατάργησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου να επικρέμαται στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Πολιτισμού, να σταλεί από κάθε κινηματογραφική αίθουσα το μήνυμα ότι πρέπει ο ελληνικός κινηματογράφος να στηριχθεί, πρέπει να συνεχίσει να παράγει, πρέπει να παραμείνει οργανικό τμήμα της κοινωνίας και του πολιτισμού μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος