«Στη χώρα μας η τιμή χονδρικής στην αγορά ενέργειας μειώνεται αλλά η τιμή λιανικής αυξάνεται», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης κάνοντας λόγο για κερδοσκοπία και καλώντας την κυβέρνηση να παρέμβει.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μέσα στο Μάιο είδαμε αυξήσεις τιμών της τάξης του 3% και ακολουθούν αυξήσεις τον Ιούνιο της τάξης το 8-18% πάρα την μείωση της χονδρεμπορικής. Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει κερδοσκοπία και οι πάροχοι βρίσκουν ευκαιρία εν μέσω θερινής ραστώνης (και επικοινωνιακής κυριαρχίας άλλου σκανδάλου…) να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους».
Κλείνοντας απευθύνεται στην κυβέρνηση: «Καταγγέλλουμε αυτή την κατάσταση και καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει και να πατάξει την κερδοσκοπία, να φορολογήσει πραγματικά τα “ουρανοκατέβατα κέρδη” διοχετεύοντας τα όποια κονδύλια ανακτηθούν, στην ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ας μας πει κάτι αυτά ο Πρωθυπουργός στο κυριακάτικο μήνυμά του».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος