ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου – Δυναμιτίζει το κλίμα ο Π. Πολάκης

Σε εξέλιξη είναι η πανελλαδική συνδιάσκεψη της τάσης Αχτσιόγλου, που θα κρίνει τα επόμενα βήματα της ομάδας των «έξι συν έξι» καθώς συζητούν σήμερα τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι προβολείς επικεντρώνονται στο ζήτημα της παραμονής τους ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Από την πολύωρη διαδικασία σίγουρα θα σκιαγραφηθούν κατευθύνσεις ως προς τις προθέσεις της ομάδας Αχτσιόγλου, χωρίς απαραίτητα να αναμένονται σήμερα ανακοινώσεις. Ο «γάμος» των δύο πλευρών υπό την ηγεσία Κασελάκη έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα και το διαζύγιο μοιάζει πολύ πιθανό, αναπόφευκτο κατά ορισμένους, οπότε μένει να διαφανεί αν υπάρχει κάποια πιθανότητα για το εσωκομματικό «σύμφωνο συμβίωσης» λίγο πιο ελαστικούς όρους, όπως πρότεινε χθες στη συνέντευξη ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Ξεκίνησε η διαδικτυακή συνεδρίαση των μελών και στελεχών που είναι κοντά στην κ. Αχτσιόγλου και αναμένεται όπως μεταφέρουν πηγές από την πλευρά εκείνη ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή, με εκατοντάδες ηλεκτρονικές συνδέσεις.
Η κατάσταση στην περίπτωση των «6+6» είναι διαφορετική κατάσταση σε σχέση με την περίπτωση της Ομπρέλας, που είχε δύο βουλευτές, τον κ. Τσακαλώτο και την κ. Πέρκα. Η ομάδα των «6+6» με την Έφη Αχτσιόγλου αριθμούν 7 βουλευτές.
Στην περίπτωση της αποχώρησης μένει να φανεί εάν προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν όλοι, καθώς 10 είναι ο «μαγικός αριθμός» για κοινοβουλευτική ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται σήμερα να υπάρξουν πολλές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις. Τις τελευταίες μέρες τα στελέχη της κίνησης δεν κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις.

Κόντρα Πολάκη – Σίας Αναγνωστοπούλου

Σε αντιδιαστολή ερζεται η πίεση που ασκήθηκε χθες από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε σε μια παρέμβαση που είχε κάνει η Σία Αναγνωστοπούλου πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δε μπορεί η ίδια να αναλάβει θέση συντονιστή στο κόμμα ενώ είναι εκείνος υπερσυντονιστής.

«Δυο πράγματα μπορώ να πω τελικά για τη Σια Αναγνωστοπουλου και αυτά που είπε για μένα και μάλιστα 2 φορες, (φωτο 1-2)
1)
) Συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου, πράγματι “δεν κάνω για επιτελικές θέσεις”.

Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν.(φωτο 3-4-5)

2)ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!

» ανέφερε.

Με ανάρτησή της μέσω Facebook απάντησε και η Σία Αναγνωστοπούλου στον Παύλο Πολάκη γράφοντας:
«Δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση. Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του

Το θέμα σχολίασε στην ΕΡΤ o Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.«Αυτά δεν βοηθάνε. Τον Παύλο Πολάκηκαι τη Σία Αναγνωστοπούλου τους συνδέει πολύ καλή σχέση. Θα έπρεπε από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, εφόσον θεώρησε ότι αδικήθηκε από τις δηλώσεις Αναγνωστοπούλου, να μιλήσουν κατ’ ιδίαν και απευθείας, όπως μιλάνε τόσα χρόνια. Και όχι να βρεθούν στο σημείο να μιλήσουν εκ των υστέρων, μετά από μια δήλωση ατυχή του Παύλου.

Ρεπορτάζ Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος