ΣΥΡΙΖΑ: Η κανονικότητα των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη είναι η κανονικότητα της ΝΔ

«Πιστεύαμε ότι το θράσος της ΝΔ εξαντλήθηκε στην προσπάθειά της να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία. Κάναμε λάθος», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του με αφορμή την καταγγελία δικαστή για παρέμβαση του Μ. Σαλμά προς επίσπευση υπόθεσής του. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του.

Σημειώνει ότι «η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για ωμή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, ο οποίος απαίτησε τηλεφωνικά από Δικαστή και Εισαγγελέα “την επίσπευση της εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά”, επιβεβαιώνει ποια είναι η αντίληψη της ΝΔ για τη διάκριση των εξουσιών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «σήμερα όλοι καταλαβαίνουν ποια είναι η κανονικότητα της ΝΔ στην οποία επέστρεψε ο τόπος». «Η κανονικότητα της αυθαιρεσίας και των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, η κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς», σχολιάζει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «σε μια χώρα της ΕΕ που δεν προσομοιάζει με την Ουγγαρία του Όρμπαν, θα αναμέναμε το αυτονόητο: Μετά την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο πρωθυπουργός σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του».

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος