ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για εκτός σειράς εμβολιασμούς στελεχών της ΝΔ

Το θέμα του εμβολιασμού -εκτός σειράς προτεραιότητας- κομματικών στελεχών της ΝΔ και συγγενών τους στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τη διακοπή των σχολικών γευμάτων από όλη τη χώρα, θέτουν με ερώτηση που συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Οι 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτησή τους χαρακτηρίζουν «παράτυπο και σκανδαλώδη τον εμβολιασμό κομματικών στελεχών της ΝΔ και συγγενών τους σε κοινωνικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης σε βάρος ατόμων με αναπηρία» ενώ παράλληλα θέτουν και το θέμα της «διακοπής της διανομής σχολικών γευμάτων σε όλη την Ελλάδα» θεωρώντας το ως «το αποτέλεσμα της ιδεολογικής εμμονής και ανικανότητας» της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τους εμβολιασμούς σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης ερωτούν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εάν «ήταν εν γνώσει του ο εκτός προτεραιότητας και προγραμματισμού εμβολιασμός στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ατόμων που δεν ανήκουν στο δυναμικό του. Πόσα άτομα εκτός Κέντρου αφορούσε, ποια πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη εμβολιάστηκαν. Ποια μετακλητά πρόσωπα από διοίκηση φορέων και ποια συγγενικά τους πρόσωπα ή συνεργάτες. Πότε ενημερώθηκε το υπουργείο για την παράβαση αυτή και σε ποιες ενέργειες προέβη. Πόσα και ποια άτομα εκτός του δυναμικού του Κέντρου (εργαζόμενοι και ωφελούμενοι) εμβολιάστηκαν την 1η δόση και πόσα τη 2η δόση, παίρνοντας τη θέση ατόμων εξυπηρετούμενων από το Κέντρο. Εάν θα ζητηθεί η παραίτηση της προέδρου και του ΔΣ καθώς και κάθε υπευθύνου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, που εμπλέκεται στο γεγονός. Εάν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό».

Σχετικά με την διανομή των σχολικών γευμάτων οι 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν «σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα ο θεσμός των σχολικών γευμάτων που είναι εξαιρετικά απαραίτητος σήμερα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος