Συνομιλία Κ. Μητσοτάκη με 17 μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη

Με τους 17 μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, στην Ξάνθη, συνομίλησε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα – το οποίο πλέον γίνεται ξανά δια ζώσης – και προανήγγειλε ότι θα κλείσει σταδιακά η πληγή των αναπληρωτών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τα παιδιά και τις δασκάλες τους, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μόνιμους διορισμούς στον χώρο της εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε, «έπειτα από 12 χρόνια θα αρχίσει σταδιακά να κλείνει η πληγή αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, που καλύπτουν όμως ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ακόμα ένα μήνυμα για τους εμβολιασμούς. «Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια» τόνισε «και χρειαζόμαστε την αρωγή των τοπικών αρχόντων στο να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, για να προστατεύσουν όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και τις κοινότητές τους και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι η ισοπολιτεία και η ισονομία στην Θράκη αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, και υπογράμμισε: «Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτή την πολιτική, έτσι ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους».

Λίγο αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ένα μικρό βίντεο από την τηλεδιάσκεψη με το Νηπιαγωγείο της Πάχνης, το οποίο ξεκίνησε με την μικρή Ντοά να του απευθύνεται και να του λέει “Καλημέρα κ. πρωθυπουργέ εγώ σας έστειλα το βίντεο να μην κλείσετε ξανά τα σχολεία”.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος